شاخه های درختچه انگور خارجی چوبی است و ساقه مرکزی ندارد. ریب انگور شاخه های خاکستری رنگ، برگ های قلبی شکل و لوبدار و دندانه ریز دارد، اما در انگور فرنگی دانه ریز، پوست قهوه ای رنگ، برگ های پنجه ای شبیه برگ انگور را داراست. انگور فرنگی دانه درشت در شمال ایران به صورت وحشی می روید. در بهار گل های سفید، از محور خوشه ها آویزان می شوند و بعدا به میوه انگور فرنگی (ژاپنی) تبدیل می شوند.
شرایط محیطی درخت انگور فرنگی
در ادامه مقاله به شرایط مطلوب برای درخت انگور فرنگی می پردازیم.
آب و هوا درخت انگور فرنگی
این درخت از آن جا که جزو مناطق معتدل سرد به شمار می رود می تواند سرمای زمستان را تحمل کند، آب و هوای خنک را می پسندد و دمای بالای سی درجه سانتی گراد برگ های آن را دچار آسیب می کند. این گیاه زمستان های طولانی را جهت تامین دوره استراحت نیاز دارد. بر حسب رقم، 800 تا 1500 ساعت دمای منهای هفت درجه نیاز دارد. این گیاه حتی می تواند دمایی حدود منهای 20 درجه را تحمل کند. این درخت همچنین به 20 تا 40 روز دمای زیر پنج درجه برای باز شدن جوانه ها و 160 تا 200 روز برای باردهی گل ها نیاز دارد.
انگور فرنگی به نور زیادی نیاز ندارد و وزش باد نمی تواند خسارت زیادی به آن وارد کند. سرماهای دیررس بهاره به بعضی ارقام این انگور آسیب وارد می کند.
خاک درخت انگور فرنگی
درختان انگور فرنگی خاک های لومی با بافت سبک که PH آن ها بین 6.5 تا 7 است را می پسندند. این گیاه به صورت وحشی در جنگل ها و بیشه زار های کم درخت در شمال آفریقا، اروپا، آسیا، سیبری و آمریکا رشد می کند. این درخت در شمال ایران و ارتفاعات البرز رشد خوبی دارند. بعضی ارقام آن از جمله انگور فرنگی سیاه در خاک های مرطوب به خوبی رشد می کنند اما باد های گرم و شوری خاک آن ها را آزار می دهد.
برای داشتن محصولی بهتر میتوانید از کود هربان 150 گرمی، کود هربان 25 کیلوگرمی استفاده کنید.
شما میتوانید یا خواندن مقاله چگونه میتوان در خانه PH خاک را اندازه گرفت خاک خود را تست کنید.
چگونه می توان سطح PH خاک را بدون کیت آزمایش کرد(آموزش گام به گام تصویری)(روش اول)
چگونه می توان سطح PH خاک را بدون کیت آزمایش کرد (آموزش گام به گام تصویری) (روش دوم)
آبیاری درخت انگور فرنگی
تا وقتی که بذر جوانه بزند، باید قسمت های بالایی خاک به صورت مرطوب حفظ شود. انگور خارجی هر چند دقیقه که آبیاری می شود باید چند دقیقه صبر کرد تا از خیس نشدن خاک های زیرین اطمینان حاصل شود. در ماه های گرم تابستان بهتر است نهال در یک محل سایه دار حفظ شود. در این مدت هفته ای یک یا دو اینچ به آن ها آب دهید.
کاشت و تکثیر درخت انگور فرنگی
انگور معمولا فرنگی به دو روش قلمه زنی و کاشت با بذر تکثیر می شود. در روش قلمه زنی، در ماه شهریور قلمه های خشبی و نیمه خشبی انگور فرنگی را تهیه می کنند. پیش از کاشت، آن را در هورمون های ریشه زایی می گذارند و سپس در محیطی دور از نور مستقیم خورشید و مرطوب کشت می شود. بستر کشت نباید خشک و نباید خیلی خیس باشد.
خوابانیدن: از این روش برای انگور سیاه فرنگی که دانه های درشتی دارد استفاده می شود.
کاشت با بذر درخت انگور فرنگی :
بذر انگور فرنگی قرمز، باید مدتی حدودا دو یا سه ماهه در دمای 5 درجه مثل دمای طبقات عادی یخچال نگهداری و سپس کشت شود.
برای کاشت بذر گونه های خاص، خاک کوکوپیت بهترین نوع خاک است، زیرا به خوبی رطوبت را در خود حفظ می کند و باعث می شود که بذر ها راحت تر جوانه زنی کنند. معمولا قبل از کاشت خاک مورد نظر را با مشما می پوشانند تا رطوبت کافی در آن حفظ شود. البته چون خاک کوکوپیت در خود ماده غذایی ای ندارد باید مواد غذایی لازم را به آن انتقال داد.